Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: elastiek van bungee-attractie knapt, meisje lichtgewond

05-07-2022, 11.48 uur

Bij een bizar ongeluk op een Franse kermis heeft een meisje verwondingen opgelopen. Ze zat samen met een jongen in de bungee-attractie Catapulte - Ejection Seat, waarbij een bal met behulp van twee kabels 60 meter omhoog wordt gekatapulteerd. Bij aanvang van de rit, toen de kabels strak werden getrokken, knapte één van de elastieken.

Het ongeluk vond eind juni plaats in het Luna Park in de Zuid-Franse badplaats Fréjus, een grote zomerkermis. Een omstander filmde het incident via Snapchat. De beelden verschenen later op andere social media, waaronder Twitter. Het meisje raakte gewond aan haar voet.

Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren. In de tussentijd staat de Catapulte stil. Een woordvoerder van de kermis vertelt aan regionale media dat de gebruikte kabels nieuw waren en dat de attractie vooraf grondig was gecontroleerd. Hij vermoedt dat er sprake is van een productiefout bij de gekochte elastieken.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be