Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizar: nieuwe attractie Efteling al anderhalf uur voor sluitingstijd dicht

16-08-2017, 21.53 uur

Het controversiële sluitingsbeleid van de Efteling heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De nieuwe attractie Symbolica ging vandaag maar liefst anderhalf uur eerder dicht dan de rest van het park. Bezoekers die na 19.00 uur nog een ritje wilden maken, kwamen voor een gesloten poort te staan, terwijl het pretpark officieel open was tot 20.30 uur.

In de Efteling sluiten de wachtrijen standaard vóór sluitingstijd, afhankelijk van de drukte. Maar dat een attractie al anderhalf uur eerder dichtgaat, komt haast nooit voor.

Volgens de Efteling worden rijen eerder afgesloten "om alle gasten vóór sluitingstijd van de attractie te laten genieten". Een bijkomend voordeel voor de directie is dat er veel bespaard wordt op personeelskosten, omdat medewerkers op tijd naar huis kunnen.

Pretparken als Disneyland Paris, Europa-Park, Walibi Holland en Toverland hanteren een veel vriendelijker beleid. Daar mogen bezoekers dagelijks tot sluitingstijd aansluiten in de rijen voor de attracties, ongeacht de wachttijd. In parken als Phantasialand en Bobbejaanland wordt per attractie duidelijk aangegeven hoe laat de rij sluit. In de Efteling is dat dagelijks een verrassing.

Efteling-directeur Fons Jurgens beloofde eerder dit jaar dat attracties in de toekomst langer open zullen blijven dan nu het geval is. "Het is een kwestie van tijd voor we hetzelfde beleid gaan hanteren als andere grote parken in Europa", zei hij. Een concreet moment noemde hij niet.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be