Disneyland Paris

Disneyland Paris ziet bezoekersaantallen stijgen

21-04-2017, 13:05 uur | Reacties

Het gaat weer iets beter met Disneyland Paris. De afgelopen jaren daalden de bezoekersaantallen, maar nu lijkt het pretparkresort weer op de goede weg te zijn. In de laatste zes maanden werden 5 procent meer gasten verwelkomd dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Euro Disney bekend heeft gemaakt. Er kwamen tussen oktober 2016 en maart 2017 met name meer bezoekers uit Groot-Brittannië en Frankrijk. Toch steeg de omzet uit de pretparken slechts met 1 procent, naar 345 miljoen euro. De oorzaak: de gemiddelde besteding per gast daalde met 3 procent.

ZIE OOK: Amerikanen azen op volledige overname Disneyland Paris

De totale omzet - inclusief de Disney-hotels en uitgaansgebied Disney Village - bedroeg 623 miljoen euro. In de eerste zes maanden van het boekjaar 2017 noteerde Disneyland Paris een nettoverlies van 166 miljoen euro. Dat is 18 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

Euro Disney bereidt zich voor op een volledige overname door de Amerikaanse Walt Disney Company. Nu is een deel van de aandelen nog in handen van particulieren en een Saoedische prins. Het is de bedoeling dat er de komende jaren maar liefst 2,1 miljard euro geïnvesteerd wordt.

ZIE OOK: Nieuwe attracties in Disneyland Paris: investering van 2 miljard euro

Reacties