Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor nieuw pretpark in Frankrijk: tien attracties, 35 miljoen euro

21-02-2017, 20.39 uur

In Frankrijk zijn plannen gepresenteerd voor een nieuw pretpark met tien attracties. De trekpleister met de naam Imagiland zou uit de grond gestampt moeten worden bij de Zuidwest-Franse stad Angoulême. Naar schatting kost de bouw ruim 35 miljoen euro.

De attracties in Imagiland staan in het teken van stripfiguren. Als alles meezit, kan de opening plaatsvinden in 2020. Het park zou in het eerste openingsjaar 190.000 bezoekers moeten trekken.

Er wordt achter de schermen al enkele jaren gewerkt aan het concept. Afgelopen week kwam een nieuw ontwerp naar buiten. Men is nog op zoek naar financiers. Eind juni moet besloten worden of het park er daadwerkelijk gaat komen.

Het project is een initiatief van het bedrijf Parexi, gespecialiseerd in het ontwikkelen van kleinschalige pretparken. Op dit moment is de firma bezig met de bouw van het stripfiguren-attractiepark Parc Spirou in Zuid-Frankrijk.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be