Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Teleurgestelde Efteling-fan beticht pretpark van discriminatie

15-02-2017, 13.29 uur

Gehandicapte Efteling-fan Bas van den Dikkenberg (34) gaat een anti-discriminatie-procedure starten tegen de Efteling. Hij heeft daarvoor aangeklopt bij het College voor de Rechten van de Mens. Vanwege nieuwe regels mag de man niet meer zonder begeleider gebruikmaken van invalideningangen bij attracties.

Van den Dikkenberg zit zelf niet in een rolstoel, maar vanwege longproblemen heeft hij moeite met traplopen en lang stilstaan. Tot nu toe mocht hij in zijn eentje via een speciale ingang naar binnen. De Efteling wil dat gehandicapten voortaan altijd vergezeld worden door een begeleider.

De fan gaat liever alleen naar het attractiepark. Begin deze maand startte hij een petitie, die inmiddels ruim zevenhonderd keer getekend is. Ook volgde er een gesprek met het management van de Efteling. Het pretpark gaf aan begrip te hebben voor de situatie. Er wordt echter geen uitzondering gemaakt.

Van den Dikkenberg laat het er niet bij zitten. Hij wordt nu bijgestaan door een anti-discriminatiebureau. "Het zou beter zijn als de Efteling de situatie per individueel geval gaat bekijken", laat hij aan Looopings weten. "Als ik elke keer iemand mee moet nemen, voel ik me verplicht om zijn of haar entreebewijs te betalen." Officieel gaan de nieuwe regels op 1 maart in.

Het College voor de Rechten van de Mens is een onafhankelijke toezichthouder op de mensenrechten in Nederland. De instantie ziet toe op de naleving van de wetgeving omtrent gelijke behandeling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be