Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Zwitserse attractiebouwer ontkent betrokkenheid bij dodelijk ongeluk in Australië

25-10-2016, 12.25 uur

Attractiebouwer Intamin uit Zwitserland ontkent betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk met een wildwaterbaan in het Australische pretpark Dreamworld. Vier personen - twee mannen en twee vrouwen - kwamen dinsdag om het leven in de Thunder River Rapids. Hun bootje kantelde op de houten lift richting het station.

Volgens verschillende websites werd de attractie uit 1986 gebouwd door Intamin. De firma zelf ontkent dat met klem. "Deze informatie is incorrect", vertelt een woordvoerder aan NBC News. "We hebben geen enkele rol gespeeld bij het ontwerpen of fabriceren van deze attractie."

Welk bedrijf de attractie in Dreamworld heeft gebouwd, is op dit moment onduidelijk. Het pretpark heeft daar nog geen uitspraken over gedaan. Intamin is wel de leverancier van bijvoorbeeld de Piraña in de Efteling, Radja River in Walibi Belgium, Mystery River in Movie Park Germany en Fjord Rafting in Europa-Park.

Hafema uit Duitsland is verantwoordelijk voor Djengu River in Toverland, El Rio in Bobbejaanland en River Quest in Phantasialand. De Nederlandse firma Vekoma bouwde El Rio Grande in Walibi Holland en Bengal Rapid River in het Belgische Bellewaerde. Sungai Kalimantan in Avonturenpark Hellendoorn werd door het Zwitserse Bear Rides gefabriceerd.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be