Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Pretpark laat volledig gehandicapt kind entreekaartje betalen: 'We zijn onmenselijk behandeld'

24-09-2016, 20.07 uur

Een gezin met een gehandicapt kind is woest op PortAventura. Tijdens een bezoek aan het Spaanse pretpark werd de vader gedwongen om entree te betalen voor zijn 13-jarige gehandicapte dochter, die volledig invalide is en in geen enkele attractie mag.

"We kregen bij de ingang een onaangename verrassing", vertelt Diego Gallego aan een regionale nieuwssite. Zijn oudste dochter is geboren met de neurologische aandoening encefalopathie. Toch moest er 23 euro afgerekend worden voor een gehandicaptenkaartje.

"De afgelopen vijf jaar hoefde dat niet" , claimt de vader. Toen er bij de kassa een discussie ontstond, dreigde een medewerker om de beveiliging te bellen. Uiteindelijk kocht het gezin toch een kaartje, onder protest.

De ouders van het gehandicapte meisje willen niet alleen alle gemaakte kosten terug, maar vragen ook om "een publieke verontschuldiging voor de onmenselijkheid waarmee we zijn behandeld".

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be