Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bijzondere renovatie voor sprookjeskasteel Disneyland Paris

12-08-2016, 08.00 uur

Een bijzonder klusje voor schilders van Disneyland Paris. Het beroemde sprookjeskasteel van Doornroosje krijgt de komende weken een opfrisbeurt. Met behulp van een hoogwerker wordt het vijftig meter hoge icoon voorzien van een nieuwe lik verf.

Het bouwwerk, dat officieel Le Château de la Belle au Bois Dormant heet, werd in 2011 ook al opnieuw geschilderd. "Maar door de vuureffecten van spektakelshow Disney Dreams zijn de kleuren langzaam maar zeker vervaagd", meldt het pretparkresort.

Na een week schoonmaken zijn schilders inmiddels begonnen met het terugbrengen van de originele kleuren van de torens. Ook gevels, tegels en gouden daken worden opgepoetst. Verder staat er mogelijk een renovatie gepland voor de stenen brug bij het kasteel.

Het schilderen van het kasteel is een enorme uitdaging, zegt projectmanager François Gamas. "We zijn erg afhankelijk van het weer. En 's avonds kan er niet gewerkt worden vanwege de Disney Dreams-show. We hebben dagelijks te maken met een heel klein tijdvenster." Op 16 september moet het project zijn afgerond.







Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be