Disneyland Paris

Omzet Disneyland Paris 10 procent lager door aanslagen

10-08-2016, 07:00 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft een slecht voorjaar achter de rug. De omzet van het pretparkresort daalde met 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is onder meer te wijten aan de terroristische aanslagen in Frankrijk en België, denkt de directie.

Moedermaatschappij Euro Disney maakte gisteren nieuwe kwartaalcijfers bekend. Tussen april en juni werd er 324 miljoen euro verdiend. In 2015 was dat 359 miljoen euro. "We merken dat mensen zich zorgen maken over hun veiligheid na de gebeurtenissen in Parijs en Brussel", zegt directrice Catherine Powell in een verklaring.

ZIE OOK: 'Disneyland Paris ontkomt niet aan terroristische aanslag'

"We hadden last van meerdere externe factoren, zoals stakingen, slechte weersomstandigheden en overstromingen." Tegelijkertijd stegen de kosten, onder meer door nieuw entertainment en renovaties van hotels en attracties. Ook is er vanwege de terreurdreiging veel geïnvesteerd in extra veiligheidsmaatregelen.

Powell vindt het naar eigen zeggen moeilijk om een voorspelling te doen over de komende periode. "Door de politieke onzekerheid in Spanje en Groot-Brittannië en de kans op nieuwe aanslagen is de toekomst onzeker."

ZIE OOK: Akelige stilte in sprookjeswereld: zo ligt Disneyland Paris er nu bij

Reacties