Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren benadrukt: 'Geen bommen in pretpark'

29-07-2016, 11.22 uur

Bezoekers van pretpark Julianatoren hoeven zich geen zorgen te maken over de aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Op het terrein van het Apeldoornse familiepark liggen geen Duitse bommen. Dat staat in een verklaring die het management online heeft gezet.

Aanleiding zijn berichten over gevaarlijke situaties door achtergebleven oorlogsmunitie in de bossen rond Apeldoorn. Doordat de explosieven spontaan kunnen ontbranden, is er een groot risico op bosbranden. Die zouden ook de Julianatoren kunnen bereiken. De brandweer zegt het terrein niet op te durven.

"Wij willen u erop wijzen dat zowel het pretpark als de bijbehorende parkeerplaatsen in het verleden zijn onderzocht op de aanwezigheid van achtergebleven explosieven", meldt de directie. Enkele jaren geleden zijn er nog oude Duitse bommen geruimd op een parkeerterrein. "Daarmee zijn er geen explosieven meer aanwezig."

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be