Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

'Julianatoren loopt acuut gevaar door bommen uit Tweede Wereldoorlog'

27-07-2016, 13.27 uur

Bommen uit de Tweede Wereldoorlog vormen een groot gevaar voor het Gelderse pretpark de Julianatoren. Dat blijkt uit alarmerende rapporten van de brandweer en onderzoeksinstituut TNO. De explosieven in de bossen rond Apeldoorn kunnen spontaan ontbranden.

Tot overmaat van ramp durft de brandweer bij calamiteiten het terrein niet op, juist vanwege die explosieven. Daardoor kunnen onbeheersbare branden zelfs de Julianatoren bereiken, net als de Apenheul en Paleis Het Loo.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zorgt het uiterst brandbare fosfor in de explosieven voor serieuze bedreigingen. "Het is net vuurwerk en de scherven vliegen op je af", zegt een specialist.

De rapporten, waar dagblad de Stentor de hand op wist te leggen, zijn door de gemeente gepresenteerd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het opruimen van de munitie zou 40 miljoen euro kosten.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be