Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Poepende nijlpaarden zorgen voor problemen in dierenpark Wildlands Emmen

15-07-2016, 13.10 uur

De nijlpaarden in het nieuwe dierenpark Wildlands Emmen poepen zo veel dat bezoekers de beesten niet meer kunnen zien. Door de grote hoeveelheid uitwerpselen in het bassin wordt het water te troebel.

Het nieuwe bassin is doorzichtig, zodat bezoekers de nijlpaarden onder water kunnen bekijken. In het Drentse dierenpark lopen acht exemplaren rond, die gemiddeld zo'n dertig kilo poep per dag produceren. "Reken maar uit hoeveel poep dat is", vertelt een woordvoerder aan RTV Noord.

Wildlands zoekt in overleg met de regionale waterleidingmaatschappij naar een oplossing. Er zijn al wat aanpassingen verricht. Zo werkt de waterstroming nu anders. "Maar als de acht nijlpaarden tegelijkertijd het water in springen en hun behoefte doen, kunnen ze toch even uit zicht raken."

Het park kreeg eerder dit jaar felle kritiek om dat veel dieren niet te zien zouden zijn.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be