Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuw uiterlijk voor wegwijzers richting Disneyland Paris

28-06-2016, 13.06 uur

Enkele tientallen wegwijzers op de snelwegen richting Disneyland Paris worden vernieuwd. Er komen 21 nieuwe borden met een ander uiterlijk. Mickey Mouse wijst in zijn tovenaarsoutfit de weg naar het pretparkresort.

De oude borden, neergezet in 1994, waren na 22 jaar nodig aan vervanging toe. "De bewegwijzering is erg belangrijk voor ons", zegt Julien Carrard van de afdeling infrastructuur en vervoer bij moederbedrijf Euro Disney. "Niet alleen om te zorgen dat toeristen niet verdwalen, maar ook omdat de Disney-ervaring begint zodra de borden in zicht komen."

Het was lastig om de juiste kleuren te vinden, vertelt Carrard. "Er wordt gebruikgemaakt van reflecterend materiaal, waardoor de kleuren veranderen op basis van de belichting en de kijkhoek. We willen niet dat Mickey plotseling geel is."

Voor eind augustus moeten alle borden zijn vervangen. Met ruim veertien miljoen bezoekers per jaar is Disneyland Paris de populairste toeristische attractie van Europa.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be