Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Einde van een tijdperk: achtbaanfans pinken traantje weg bij verdwijnen Looping Star

11-06-2016, 10.28 uur

Het verdwijnen van de Looping Star in Attractiepark Slagharen roept heel wat emotionele reacties op. De Facebook-pagina van het Overijsselse pretpark lijkt haast wel een condoleanceregister, met honderden berichten van bezoekers die de beroemde achtbaan nog een laatste eer willen bewijzen.

Meerdere generaties pretparkfanaten gingen voor de eerste keer 'over de kop' in de Looping Star. "Wat enorm zonde zeg", schrijft Marijn Vos. "Zeg je Slagharen, dan zeg je Looping Star." Jolanda Boomstra zag haar zoontje Julian vorig jaar zomer voor het eerst instappen. "Leuk dat hij dat nog mee heeft mogen maken!"

Volgens Petra Kuipers verdwijnt er een stukje jeugdsentiment. "Jammer, dit was de eerste achtbaan waar ik als kind met knikkende knieën in ben gegaan om vervolgens te roepen: 'Nog een keer!'" Ook Esther Bruns is verdrietig. "Ik ga het zo gigantisch missen!"

Chantal van Haren herinnert zich nog hoe haar dochtertje van 3,5 jaar met haar handen in haar zij stond te stampvoeten omdat ze er nog niet in mocht. "Bij de meetlat op haar teentjes staan en dan nog veel te klein zijn. En toch volhoudend in de rij gaan staan met traantjes in haar oogjes." Ze besluit: "Vaarwel mooie Looping Star, je zal enorm gemist worden..."

Voor het zoontje van Leonie de Koning komt de sluiting net iets te vroeg. "Onze zoon - rollercoasterliefhebber - kijkt al heel lang uit naar het moment dat hij er eindelijk in mag. Met zijn 1.25 meter is hij veel te klein. Dat moment zal nooit meer komen, zo jammer."

Looopings kon gisterochtend als eerste melden dat de geliefde rollercoaster uit 1979 het veld moet ruimen. Waarschijnlijk vindt eind september het allerlaatste ritje plaats. Er wordt achter de schermen nagedacht over het plaatsen van een blijvende herinnering aan de Looping Star.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be