Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland: 'Trillen van nieuwe achtbaan kan geen kwaad'

30-03-2016, 21.58 uur

Een deel van de nieuwe achtbaan Lost Gravity in Walibi Holland is gammel. Zodra een treintje met 87 kilometer per uur naar beneden is geraasd, wiebelt een deel van de baan vervaarlijk heen en weer. Maar volgens een woordvoerster van het pretpark hoeven passagiers zich geen zorgen te maken.

"Het kan geen kwaad", reageert ze. "Zoiets gebeurt wel vaker." Lost Gravity werd goedgekeurd door zowel een keuringsinstantie als de Duitse fabrikant Mack Rides, verzekert de voorlichtster. Toch zoekt Walibi naar een oplossing voor het getril.

Het bewegende gedeelte van de rollercoaster zou sneller slijten dan de rest van de baan. "Er treedt in de loop der jaren dan eerder metaalmoeheid op en dat willen we liever niet." Walibi bekijkt of er binnenkort bijvoorbeeld een extra steunbalk geplaatst kan worden.

Lost Gravity ging afgelopen week open. De ride is 32 meter hoog en 680 meter lang.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be