Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Komst nieuwe achtbaan Walibi in gevaar door boze buurtbewoners

21-09-2015, 14.44 uur

Buurtbewoners van Walibi Belgium proberen de komst van een nieuwe waterachtbaan tegen te houden. Ze willen dat de bouwvergunning voor een 45 meter hoge 'power splash' wordt ingetrokken, omdat de attractie geluidsoverlast zou veroorzaken.

De vergunning voor de spectaculaire nieuwe ride werd al maanden geleden verleend. Inmiddels is de bouw in volle gang. Volgend jaar zou de achtbaan open moeten gaan. Een buurtvereniging eist echter dat er door het hele plan een streep wordt getrokken.

"We hebben niets tegen Walibi, maar we willen wel dat het pretpark respect toont voor omwonenden", zegt Philippe Platteau van de vereniging, die enkele honderden gezinnen vertegenwoordigt. "We vrezen dat de nieuwe attractie ontzettend luidruchtig wordt." Volgens Platteau is er nu al sprake van veel geluidsoverlast, met name in het hoogseizoen. "Het is vaak een hel."

Tijdens gesprekken met Walibi hebben de buren ideeën aangedragen om de hoeveelheid lawaai te verminderen, zoals het plaatsen van geluidsschermen rond de attractie. "Maar Walibi heeft ons botweg genegeerd." De groep is naar de Raad van State gestapt. Die doet binnenkort uitspraak.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be