Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Pretparken lopen gigantisch veel geld mis door te duur eten'

25-08-2015, 20.49 uur

Pretparkbezoekers die hun eigen eten en drinken meenemen, kosten de branche kapitalen. Nederlandse attractieparken lopen jaarlijks miljoenen euro's aan horecaomzet mis. Gezinnetjes vinden de prijzen vaak te hoog, waardoor ze eettentjes links laten liggen.

Dat becijferde ABN Amro. Meer dan 70 procent van de bezoekers blijkt zelf consumpties mee te nemen vanwege de hoge prijzen. Van die groep zou 84 procent wel een hapje en een drankje kopen als de horeca goedkoper zou zijn.

De pretparksector laat jaarlijks 145 miljoen euro aan potentiële horecaomzet liggen. De volledige jaaromzet van de pretparkhoreca bedraagt 560 miljoen euro. "Het is een bekend probleem, dat bij ons al jaren speelt", reageert Marc Antonioli van Walibi Holland tegenover de NOS.

ABN Amro-sectorbankier Rob Morren roept attractieparken en dierentuinen op om menukaarten op internet te zetten, zodat consumenten weten wat ze wel en niet van huis hoeven mee te nemen. Van 45 onderzochte locaties publiceert nu slechts één op de vier het precieze assortiment online.

Daarnaast zouden de dagattracties meer informatie moeten bieden over de voedingswaarde en herkomst van producten, om mensen over de streep te trekken.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be