Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Weer achtbaankarretjes op elkaar gebotst in Engels pretpark Alton Towers

02-07-2015, 21.34 uur

Het zit Alton Towers niet mee. In het Engelse pretpark zijn dinsdag twee karretjes van de spinning coaster Sonic Spinball op elkaar gebotst. Dat gebeurde bijna een maand nadat in hetzelfde park zestien gewonden vielen bij een botsing met een andere achtbaan.

Op 2 juni crashte de achtbaan The Smiler, met catastrofale gevolgen. Bij twee passagiers moest later een been geamputeerd worden. De attractie is sindsdien dicht voor onderzoek. Alton Towers kondigde aan dat alle veiligheidsprotocollen bij alle coasters aangescherpt zouden worden. Toch ging het deze week wederom mis.

Twee bakjes van de Sonic Spinball, een achtbaan met draaiende karretjes van de Duitse fabrikant Maurer, knalden op elkaar. Dat gebeurde op relatief lage snelheid. Ooggetuigen vertellen dat de inzittenden wel klaagden over pijn aan hun hoofd en nek. Eén persoon is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

En alsof Alton Towers het nog niet zwaar genoeg te verduren heeft, blijken bezoekers gisteren veertig minuten vast te hebben gezeten in dezelfde attractie. Verder zaten tachtig personen een uur lang opgesloten in twee bloedhete treinen van een kapotte monorail. Daarnaast konden passagiers van de flying coaster Air twintig minuten geen kant op, waarna ze geëvacueerd werden op de lift.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be