Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Overname Efteling door de Russen is loos dreigement'

27-05-2015, 14.50 uur

De Efteling zal nooit zomaar worden overgenomen door buitenlandse investeerders. Dat zegt Albert van Schendel, docent aan toerismeopleiding NHTV, naar aanleiding van berichten over een mogelijke verkoop van het attractiepark aan Russen of Arabieren.

Er wordt gevreesd dat de Efteling op den duur in buitenlandse handen komt wanneer er niet meer uitgebreid kan worden. "Nu kunnen we nog kort en krachtig 'nee' zeggen als investeerders uit bijvoorbeeld Rusland en het Midden-Oosten bij ons aankloppen", meldt een woordvoerster. "Maar als we niet blijven vernieuwen, zijn we straks niet meer in die positie."

Volgens Van Schendel voelen de argumenten die het pretpark gebruikt als "chantage, een dreigement". "Vooral omdat de eigendomsconstructie van de Efteling zo'n overname nooit zomaar toestaat", vertelt de docent in het Brabants Dagblad. Alle aandelen van het bedrijf zijn in handen van een stichting.

Ook de Efteling zelf relativeert alle ophef in de media. "Dit doemscenario is voorlopig helemaal niet aan de orde", legt een voorlichtster uit. "Ook als de huidige uitbreidingsplannen niet doorgaan, zullen we gewoon blijven bestaan." De Efteling wil de komende jaren met 8 hectare groeien. Vanavond vindt een tweede informatiebijeenkomst voor omwonenden plaats.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be