Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Miljonair onthult attractieaanbod van Limburgs droompretpark

29-01-2015, 08.59 uur

Hoewel nog steeds volkomen onduidelijk is of het Limburgse megapretpark Nature Wonder World ooit gebouwd zal worden, heeft initiatiefnemer Jean Gelissen alvast een lijst met attracties samengesteld.

De miljonair bedacht een hele reeks rides passend bij het thema van zijn utopische droompark; de zeven wereldwonderen. Hij liet concepttekeningen maken van een darkride in Inca-thema en een super splash die de vulkaanuitbarsting in Pompeii uitbeeldt. Jean heeft ook een tilt coaster voor ogen, een achtbaan waarvan de baan tijdens de rit kantelt.

Die laatste trekpleister wordt aangekleed als Himalaya-treintje op de Mount Everest, vergelijkbaar met Expedition Everest in het Amerikaanse Walt Disney World. Andere noemenswaardige attracties: een overdekte waterdarkride met Viking-thema, een jeepsafari, een wildwaterbaan door de Grand Canyon, een houten achtbaan met de werktitel Nova Zembla, een kartbaan en een stoeltjeslift.

Voor het Grand Canyon-gebied staat ook een grote panorama-vliegsimulator op het programma. Het attractieaanbod wordt aangevuld met glijbanen, speelplaatsen, wandelroutes, klimtrajecten en een infotainmentcentrum over duurzame energie. Er zijn nog geen contracten met fabrikanten afgesloten, vertelt de Limburgse entrepreneur in een interview.

Toverland-eigenaar Jean Gelissen werkt al acht jaar aan het ontwikkelen van het grootste themapark van de Benelux in Brunssum (Zuidoost-Limburg). Hij had eigenlijk gehoopt eind vorig jaar duidelijkheid te kunnen geven over de financiële haalbaarheid van het plan. Dat is niet gelukt.



Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be