Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Paniek bij ontruiming hotel Disneyland Paris, vrouw opgepakt na dreigementen

10-01-2015, 12.15 uur

In Disneyland Paris is vanmiddag grote paniek ontstaan toen een vrouw uit een raam van het Disney-hotel Sequoia Lodge hing en schreeuwde dat ze een terrorist was. Ze zou het hele complex willen opblazen.

De veertiger riep: "Ik ben Hayat Boumeddiene! Ik ga alles laten ontploffen!" Hayat Boumeddiene is de vriendin van terrorist Amédy Coulibaly. Hij werd gisteren doodgeschoten na een urenlange gijzeling in een supermarkt in Parijs.

Veiligheidsdiensten besloten om het hele hotel te evacueren. Honderden gasten kwamen op straat te staan. Toegangswegen en de poort richting het parkeerterrein werden afgesloten. Bewapende agenten doorzochten vervolgens het hotel.

Ooggetuigen beschrijven dat er sprake was van een enorme chaos. Pas een uur later werd het hotel weer vrijgegeven. Veel geschrokken bezoekers besloten hun spullen te pakken en naar huis te gaan. De opgepakte vrouw verklaarde later dat ze een misplaatste grap had uitgehaald. Ze zit nog steeds vast.

Medewerkers van Disneyland vrezen al langer voor een terroristische aanslag in het attractiepark. "Het is niet de vraag óf hier een aanslag zal plaatsvinden, maar wannéér", verklaarde een bezorgd personeelslid na drie dagen van terreur in en rond Parijs. "Wij kunnen alleen denken: wanneer zijn wij aan de beurt?"





Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be