Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Slagharen gaat icoon verwijderen: Looping Star binnenkort dicht

07-10-2014, 10.43 uur

Eén van de bekendste achtbanen van Nederland is aan het einde van haar Latijn. De Looping Star in Attractiepark Slagharen is geen lang leven meer beschoren, staat in een vertrouwelijke personeelsmemo.

"Wij moeten in ons achterhoofd houden dat deze oude dame in de laatste levensfase is gekomen en dat wij langzaam maar zeker afscheid moeten gaan nemen van een icoon." Met pijn en moeite kon de 35 jaar oude baan dit jaar open blijven. Bijna kwam de rollercoaster niet door de keuring.

"Het reguliere onderhoud wat jarenlang voldeed aan de verwachtingen van de keuringsinstanties bleek niet meer afdoende te zijn. " Er moesten noodreparaties aan te pas komen om een sluiting te voorkomen.

Mogelijk is de Looping Star, die sinds een tijdje officieel Thunder Loop heet, dit najaar al voor het laatst open. Over een definitieve sluitingsdatum kan Slagharen nog geen duidelijkheid geven. Afgelopen zomer kreeg de attractie nog een kostbare schilderbeurt. Sindsdien is de baan donkerbruin.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be