Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Raar: Efteling zet geheime foto's zelf op internet

05-12-2013, 23.35 uur

Dat we dit nog eens mee mochten maken. De Efteling die zelf vertrouwelijke informatie online slingert.

Normaal gesproken is het sprookjespark vreselijk paranoïde als er per ongeluk beelden van achter de schermen uitlekken. Medewerkers die op hun werkplek een telefoon of fotocamera tevoorschijn durven te halen, kunnen rekenen op een ontslag en een flinke schadeclaim.

Des te vreemder is het dat het intranet van de Efteling ineens vol staat met foto's die niets te raden overlaten. Een lange lijst met documenten showt de werking van tal van attracties. En ieder personeelslid kan alles zonder restricties downloaden en opslaan.

In de technische handleidingen staat bijvoorbeeld tot in detail uitgelegd hoe Droomvlucht moet worden geëvacueerd, hoe je vastgelopen monorailkarretjes in het Volk van Laaf loswrikt en hoe je controleert of Villa Volta nog mag draaien.

Andere grote attracties ontbreken nog, maar het kan nooit lang meer duren voor die ook uitvoerig online beschreven worden. Blijkbaar ging de Efteling ervan uit dat de geheime plaatjes bij medewerkers wel in veilige handen zouden zijn.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be