Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voegt single riders-rij toe aan Joris en de Draak

01-05-2018, 21.35 uur

Joris en de Draak wordt de vijfde Efteling-attractie met een single riders-rij. De houten achtbaan is van maandag 7 tot en met vrijdag 25 mei buiten gebruik voor een opknapbeurt. In die periode wordt ook een single riders-rij toegevoegd. Dat bevestigt een woordvoerster van de Efteling aan Looopings.

Eerder kregen de Bob, Baron 1898, Symbolica en de Python al zo'n aparte rij, die bedoeld is voor personen die het niet erg vinden om gesplitst te worden van hun gezelschap. Met de single riders-rij worden alle lege plekken in de karretjes opgevuld. Op die manier loopt de wachttijd terug.

De single riders-entree bij Joris en de Draak komt rechts van de normale ingang. Een Efteling-medewerker, die 'pre-seater' wordt genoemd, verwijst bezoekers straks naar de eerste vrije plaats. Dat kan zowel in de Water- als Vuur-trein zijn.

Joris en de Draak opende in 2010. De 22 meter hoge achtbaan haalt een topsnelheid van 75 kilometer per uur. Sinds afgelopen zomer wordt er op drukke dagen gewerkt met aangewezen zitplaatsen. Ook dat zorgt voor een betere doorstroming.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be