The London Resort

Vertrouwen in nieuw megapretpark Londen keldert

01-05-2018, 22:30 uur | Reacties

Het vertrouwen in plannen voor een nieuw megapretpark in de buurt van Londen heeft opnieuw een flinke klap gekregen. De initiatiefnemers lieten deze week weten dat de bouwvergunning voor het gigantische project pas op zijn vroegst in 2019 aangevraagd wordt. Het indienen van de bouwaanvraag wordt al jaren uitgesteld.

Sinds 2012 wordt er gesproken over de komst van een groot attractiepark in het Engelse graafschap Kent. In eerste instantie was filmmaatschappij Paramount Pictures betrokken bij de plannen, met attracties rond films als Mission: Impossible en Star Trek. Inmiddels is Paramount afgehaakt.


ZIE OOK: Filmmaatschappij Paramount trekt zich terug uit megapretpark Londen

De organisatie zelf blijft volhouden dat het 'London Resort' van 3,2 miljard pond levensvatbaar is. Managers claimen bovendien dat er de afgelopen jaren al 55 miljoen pond geïnvesteerd is in de ontwikkeling.

Toch komt er steeds meer kritiek van buurtbewoners en regionale politici, die beweren dat de initiatiefnemers niet in staat zijn om daadwerkelijk een pretparkresort uit de grond te stampen.

"Het laatste bericht over uitstel is er één in een lange reeks van vertragingen", vertelt politicus Gareth Johnson aan Britse media. "De aanhoudende onzekerheid is ontoelaatbaar."

ZIE OOK: Nieuwe tekeningen tonen toekomstig megapretpark in Londen

Reacties