Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Incident met kermisattractie in België

28-04-2018, 14.39 uur

Op een kermis in België heeft een incident plaatsgevonden met een attractie. Dat gebeurde vrijdagavond in de Vlaamse stad Genk. Daarbij raakten de gondels van de Move It 32 de metalen vloerplaten. Er vielen geen gewonden.

"Plots hoorden we een loeiharde slag", vertelt een ooggetuige aan nieuwssite HLN. "De onderste zitjes knalden met hoge snelheid tegen de metalen bodem. Uiteraard was er meteen grote paniek." De molen bleef vervolgens stilstaan.

Een woordvoerster van de gemeente houdt er een andere lezing op na. Ze beweert dat er eigenlijk geen sprake was van een ongeval. "De exploitanten merkten dat er technisch iets fout was", zegt ze in gesprek met Het Belang van Limburg. "Ze hebben het toestel zelf stilgelegd."

Alle passagiers moesten handmatig bevrijd worden. Inmiddels is de machine afgebroken en opgehaald door de Nederlandse fabrikant KMG.

De Move It 32 bestaat uit een grote draaiende arm met acht hangende gondels voor elk vier personen. De gondels kunnen zelf ook draaien en over de kop gaan.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be