Bobbejaanland

Nieuwe virtual reality-achtbaan Bobbejaanland loopt vertraging op

27-04-2018, 14:21 uur | Reacties

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe virtualreality-achtbaan van Bobbejaanland af is. De bestaande rollercoaster Dreamcatcher wordt binnenkort uitgerust met virtualreality-brillen. Eigenlijk had de techniek begin deze maand al in gebruik genomen moeten worden.

"Op dit moment kunnen we helaas nog geen openingsdatum communiceren", vertelt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings. "Bobbejaanland is er helemaal klaar voor, maar de leverancier heeft vertraging opgelopen bij het productieproces van de nieuwe brillen."


ZIE OOK: Foto's: nieuw uiterlijk voor achtbaan in Bobbejaanland

Enkele jaren geleden werd de overdekte achtbaan Revolution in Bobbejaanland ook al voorzien van virtualreality-brillen. "Maar daar maken we gebruik van Samsung Gear VR", weet de voorlichtster. "Nu werken we met Ride VR, een professioneler toestel dat op maat wordt gemaakt voor de attractie. Wij zouden de eerste gebruikers zijn, met alle risico's van dien."

Dankzij de brillen wanen passagiers van de Dreamcatcher zich straks in een andere wereld. Een persbericht spreekt over "een moedige adelaar die de grootste stormen trotseert in mysterieuze landschappen".

De 25 meter hoge rollercoaster met hangende karretjes, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, opende in 1987. In 2006 werden de treinen vervangen. Ter gelegenheid van de virtualreality-update is het station afgelopen winter flink opgeknapt.

ZIE OOK: Bobbejaanland toont ontwerp van vernieuwde achtbaan

Reacties