Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Maand na introductie Boarding Pass in Efteling: problemen stapelen zich op

02-05-2018, 16.33 uur

Lange rijen, gesloten poortjes, veel onduidelijkheid en ontevreden bezoekers. Eén maand na de introductie van een reserveringssysteem bij de Python in de Efteling stapelen de problemen zich op. Sinds 31 maart hebben Efteling-bezoekers een Boarding Pass nodig als ze een ritje in de achtbaan willen maken. De introductie verloopt echter allesbehalve vlekkeloos.

Het principe is nobel: om een lange wachttijd te voorkomen, moeten waaghalzen een Python-ritje vooraf reserveren. Ze kunnen een tijdvak naar keuze selecteren via de Efteling-app of bij een kaartautomaat in het park. Doordat er maar een beperkt aantal reserveringen beschikbaar is, blijft de wachtrij kort.

In de praktijk pakt dat helaas minder goed uit. De afgelopen weken waren alle plaatsen vrijwel dagelijks al vóór het middaguur vergeven. Honderden bezoekers komen dan voor een dichte poort te staan. Een normale wachtrij is immers niet beschikbaar.

De Efteling liet in eerste instantie weten dat het ontbreken van de tweede Python-trein zorgde voor een lage capaciteit. Maar ook nu de tweede trein weer actief is, zijn de Boarding Passes snel op. Overigens zit er geen limiet op het aantal pasjes dat gasten uit een automaat mogen halen. Er hoeft geen entreebewijs gescand te worden. Kwaadwillenden kunnen 's ochtends vroeg de hele automaat leegtrekken.

Bezoekers die wél een pasje weten te bemachtigen, snappen het systeem vaak niet. Voor de attractie staat regelmatig een gigantische rij van mensen met een Boarding Pass die nog lang niet geldig is. Nietsvermoedende gasten die de rij zien, sluiten vervolgens aan omdat ze denken dat het de reguliere rij voor de Python is.

Ook de alsmaar wisselende voorwaarden zorgen voor veel verwarring. Er zou eigenlijk vanaf 17.00 uur een 'vrije inloop' gehanteerd worden, als een goedmakertje voor gasten zonder Boarding Pass. Later werd dat tijdstip vervroegd naar 16.00 uur. Tegenwoordig staat het reserveringssysteem al vanaf 14.00 of 14.15 uur uit.

De Efteling heeft de Boarding Pass bij de Python vorig jaar drie maanden getest in het naseizoen. Volgens het attractiepark was 94 procent van de gebruikers positief. Daarna is besloten om het systeem definitief in te voeren. Er worden plannen gemaakt om ook andere attracties ermee uit te rusten.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be