Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Regels voor Vlaamse dierentuinen worden strenger

23-04-2018, 12.20 uur

Er komen strengere regels voor dierentuinen in Vlaanderen. Dat heeft de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts laten weten. De huidige wetgeving stamt uit 1998. "Het was tijd voor een aanpassing van de erkenningsvoorwaarden", zegt Weyts.

Zo moeten dieren in hun buitenverblijf in de toekomst altijd een vorm van beschutting hebben, bijvoorbeeld een schuilhok. Dieren met zowel een binnen- als buitenverblijf moeten altijd toegang hebben tot beide locaties, behalve bij extreme weersomstandigheden of tijdens werkzaamheden.

Verder wordt het verplicht om elke dierentuin volledig te omheinen, als een extra veiligheidsmaatregel. Wanneer er dieren ontsnappen, kunnen ze het terrein dan niet verlaten. Fysiek contact tussen bezoekers en dieren wordt ingeperkt. Volières mogen alleen toegankelijk zijn voor publiek als er permanent een personeelslid aanwezig is om toezicht te houden.

Bij presentaties voor bezoekers mogen dieren niet gedwongen worden om kunstjes te doen: ze mogen alleen hun natuurlijke gedrag demonstreren. Verder moet elke Vlaamse dierentuin een commissie oprichten die toeziet op het dierenwelzijn. De dierentuinen krijgen een jaar de tijd om alle aanpassingen door te voeren.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be