Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Directeur Plopsaland heeft aandelen in Bobbejaanland

22-04-2018, 20.52 uur

De directeur van Plopsaland heeft onlangs een opvallende ontboezeming gedaan. Steve Van den Kerkhof, al meer dan vijftien jaar de grote baas van de Plopsa Group, heeft aandelen in de concurrent. Hij bezit aandelen van de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos, eigenaar van onder meer Bobbejaanland, Movie Park Germany en Attractiepark Slagharen.

Van den Kerkhof vertelde dat tussen neus en lippen door in een interview met het Vlaamse magazine Trends. "Ik heb daar veel reacties op gehad, misschien had ik het beter niet kunnen zeggen", lacht hij in gesprek met Looopings. De directeur benadrukt dat het zijn persoonlijke aandelenportefeuille betreft, die niets met Plopsa of eigenaar Studio 100 te maken heeft.

"Mij werd gevraagd hoe ik dacht over de concurrentie. Ik vertelde dat ik vind dat Parques Reunidos internationaal heel goed bezig is. En dat ik er zelf daarom ook aandelen van heb genomen."

Parques Reunidos timmert inderdaad flink aan de weg. Naast verschillende attractieparken en dierentuinen in Europa bezit de groep tegenwoordig ook een hoop toeristische bestemmingen in de Verenigde Staten, Argentinië, Dubai en Vietnam. Er komen regelmatig nieuwe parken bij. Onlangs werd het Duitse Belantis overgenomen. Verder investeren de Spanjaarden veel in nieuwe overdekte family entertainment centers rond merken als Nickelodeon en The Hunger Games.

De Plopsa Group omvat momenteel vijf pretparken in België, Nederland en Duitsland en een waterpark in België. Later dit jaar opent een Plopsa-park in Polen. Er zijn concrete plannen voor twee nieuwe Plopsa-waterparken.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be