Plopsa Group

Directeur Plopsaland heeft aandelen in Bobbejaanland

22-04-2018, 20:52 uur | Reacties

De directeur van Plopsaland heeft onlangs een opvallende ontboezeming gedaan. Steve Van den Kerkhof, al meer dan vijftien jaar de grote baas van de Plopsa Group, heeft aandelen in de concurrent. Hij bezit aandelen van de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos, eigenaar van onder meer Bobbejaanland, Movie Park Germany en Attractiepark Slagharen.

Van den Kerkhof vertelde dat tussen neus en lippen door in een interview met het Vlaamse magazine Trends. "Ik heb daar veel reacties op gehad, misschien had ik het beter niet kunnen zeggen", lacht hij in gesprek met Looopings. De directeur benadrukt dat het zijn persoonlijke aandelenportefeuille betreft, die niets met Plopsa of eigenaar Studio 100 te maken heeft.


ZIE OOK: Knullig: Plopsaland maakt reclame voor andere pretparken

"Mij werd gevraagd hoe ik dacht over de concurrentie. Ik vertelde dat ik vind dat Parques Reunidos internationaal heel goed bezig is. En dat ik er zelf daarom ook aandelen van heb genomen."

Parques Reunidos timmert inderdaad flink aan de weg. Naast verschillende attractieparken en dierentuinen in Europa bezit de groep tegenwoordig ook een hoop toeristische bestemmingen in de Verenigde Staten, Argentinië, Dubai en Vietnam. Er komen regelmatig nieuwe parken bij. Onlangs werd het Duitse Belantis overgenomen. Verder investeren de Spanjaarden veel in nieuwe overdekte family entertainment centers rond merken als Nickelodeon en The Hunger Games.

De Plopsa Group omvat momenteel vijf pretparken in België, Nederland en Duitsland en een waterpark in België. Later dit jaar opent een Plopsa-park in Polen. Er zijn concrete plannen voor twee nieuwe Plopsa-waterparken.

ZIE OOK: Duits pretpark overgenomen door eigenaar Slagharen en Bobbejaanland

Reacties