Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark teleurgesteld: dit jaar geen babypanda

13-04-2018, 12.46 uur

Een flinke tegenvaller voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen: er komt voorlopig geen babypanda. De Utrechtse dierentuin had precies een jaar na de komst van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya gehoopt op nakomelingen. De eerste pogingen om het pandavrouwtje drachtig te maken, zijn echter mislukt.

Volgens Ouwehands hebben de twee panda's wel belangstelling voor elkaar, maar kwam het niet tot geslachtsgemeenschap. Verzorgers vermoeden dat de beesten nog te jong zijn. Omdat vrouwelijke reuzenpanda's maar drie tot zeven dagen per jaar vruchtbaar zijn, duurt het nu weer minstens een jaar voordat er een nieuwe poging ondernomen kan worden.

Een babypanda zou voor Ouwehands Dierenpark heel veel media-aandacht betekenen. Daar heeft het park wel oren naar, aangezien de aangekondigde pandahype van vorig jaar ietwat tegenviel. De directie hoopte dat de bijzondere dieren zouden zorgen voor 200.000 extra bezoekers. Dat werden er 58.000.

Een eventueel jong mag vier jaar lang in Ouwehands Dierenpark blijven. Daarna wordt de jonge panda meegenomen naar China. Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya blijven tot uiterlijk 2032 in Nederland. Daarvoor betaalt men een hoge prijs: er moet jaarlijks 1 miljoen dollar overgemaakt worden aan de Chinese eigenaren.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be