Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark teleurgesteld: dit jaar geen babypanda

13-04-2018, 12:46 uur | Reacties

Een flinke tegenvaller voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen: er komt voorlopig geen babypanda. De Utrechtse dierentuin had precies een jaar na de komst van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya gehoopt op nakomelingen. De eerste pogingen om het pandavrouwtje drachtig te maken, zijn echter mislukt.

Volgens Ouwehands hebben de twee panda's wel belangstelling voor elkaar, maar kwam het niet tot geslachtsgemeenschap. Verzorgers vermoeden dat de beesten nog te jong zijn. Omdat vrouwelijke reuzenpanda's maar drie tot zeven dagen per jaar vruchtbaar zijn, duurt het nu weer minstens een jaar voordat er een nieuwe poging ondernomen kan worden.


ZIE OOK: Panda's helpen Ouwehands Dierenpark aan bezoekersrecord

Een babypanda zou voor Ouwehands Dierenpark heel veel media-aandacht betekenen. Daar heeft het park wel oren naar, aangezien de aangekondigde pandahype van vorig jaar ietwat tegenviel. De directie hoopte dat de bijzondere dieren zouden zorgen voor 200.000 extra bezoekers. Dat werden er 58.000.

Een eventueel jong mag vier jaar lang in Ouwehands Dierenpark blijven. Daarna wordt de jonge panda meegenomen naar China. Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya blijven tot uiterlijk 2032 in Nederland. Daarvoor betaalt men een hoge prijs: er moet jaarlijks 1 miljoen dollar overgemaakt worden aan de Chinese eigenaren.

ZIE OOK: Video: het geheim van de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark

Reacties