Majaland Kownaty

Opening van nieuw Plopsa-pretpark maanden uitgesteld

12-04-2018, 19.45 uur | Reacties

De opening van het nieuwe Plopsa-pretpark Majaland Kownaty in Polen is maanden uitgesteld. Eigenlijk zou het attractiepark op 26 mei opengaan. Dat wordt nu 29 september, vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

Het uitstel heeft te maken met meerdere factoren, legt de directeur uit. "We zijn afhankelijk van Poolse wetgeving met betrekking tot keuringen. Die regels zitten heel anders in elkaar dan in bijvoorbeeld Nederland of België. Een keuring kan pas plaatsvinden als een bouwwerk of attractie helemaal af is: periodieke keuringen kennen ze daar niet. Dat neemt nu dus veel tijd in beslag."


ZIE OOK: Plannen voor houten achtbaan in Pools Plopsaland

Ook de operationele kant speelt mee. Eigenlijk zou het gloednieuwe park uitgebaat worden door de Nederlandse investeerder Momentum Capital. "Na overleg hebben we besloten dat Plopsa het park volledig zelf gaat exploiteren. Daarvoor willen we wel eerst de juiste mensen verzamelen en dat heeft tijd nodig."

De opening op zaterdag 29 september staat volgens Van den Kerkhof 100 procent vast. "Ik vind het park nu al één van de mooiste Plopsa-parken ter wereld, maar we krijgen nu extra tijd om alles nóg beter af te werken. Je kunt een park maar één keer openen. Het moet meteen perfect zijn."

Polen is voor Plopsa-eigenaar Studio 100 een interessante markt, zegt de directeur. "De laatste bioscoopfilm over Maya de Bij lokte daar bijvoorbeeld 400.000 bezoekers, een ongelofelijk succes. Dat belooft veel goeds."

Majaland Kownaty - onderdeel van Holiday Park Kownaty - draait om Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. Er staan zowel binnen- als buitenattracties voor kinderen. Op termijn moet er ook een houten achtbaan gebouwd worden.

ZIE OOK: Foto's: nieuw Plopsa-pretpark in Polen is bijna af

Reacties