Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Legendia

Nederlanders en Belgen bouwen interactieve darkride in Polen

26-04-2018, 15:41 uur | Reacties

Drie bedrijven uit Nederland en België hebben samen de eerste interactieve darkride van Polen gerealiseerd. In het Poolse pretpark Legendia opende onlangs de attractie Bazyliszek. Passagiers maken een tocht door Poolse wouden, waar ze met een lasergeweer op monsters moeten jagen.

Het verhaal werd gebaseerd op een oude Poolse mythe over een fabeldier dat mensen met zijn blik in steen kan veranderen. De wachtrij is aangekleed als het hoofdkantoor van de Monsters Hunters Guild, waar bezoekers te horen krijgen wat er van ze verwacht wordt.

ZIE OOK: Pools pretpark opent spectaculaire achtbaan

Voor het project werkte de Belgische fabrikant Alterface samen met de Nederlandse firma Jora Vision - gespecialiseerd in het ontwerpen en decoreren van attracties - en ETF Ride Systems - de leverancier van het transportsysteem. ETF Ride Systems, gevestigd in Nederweert, is onder meer bekend van Symbolica in de Efteling.

"Met deze attractie hebben we bewezen dat we met een klein budget een indrukwekkende darkride neer kunnen zetten, mits je kiest voor een slim ontwerp", zegt Jora Vision-projectleider Robin van der Want.ZIE OOK: Nieuwe naam voor pretpark met meest ingewikkelde naam ooit

Reacties
Bijdrage