Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legendia

Nederlanders en Belgen bouwen interactieve darkride in Polen

26-04-2018, 15.41 uur

Drie bedrijven uit Nederland en België hebben samen de eerste interactieve darkride van Polen gerealiseerd. In het Poolse pretpark Legendia opende onlangs de attractie Bazyliszek. Passagiers maken een tocht door Poolse wouden, waar ze met een lasergeweer op monsters moeten jagen.

Het verhaal werd gebaseerd op een oude Poolse mythe over een fabeldier dat mensen met zijn blik in steen kan veranderen. De wachtrij is aangekleed als het hoofdkantoor van de Monsters Hunters Guild, waar bezoekers te horen krijgen wat er van ze verwacht wordt.

Voor het project werkte de Belgische fabrikant Alterface samen met de Nederlandse firma Jora Vision - gespecialiseerd in het ontwerpen en decoreren van attracties - en ETF Ride Systems - de leverancier van het transportsysteem. ETF Ride Systems, gevestigd in Nederweert, is onder meer bekend van Symbolica in de Efteling.

"Met deze attractie hebben we bewezen dat we met een klein budget een indrukwekkende darkride neer kunnen zetten, mits je kiest voor een slim ontwerp", zegt Jora Vision-projectleider Robin van der Want.Meer Legendia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be