Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Billund Resort

Legoland opent achtbaan van Nederlandse pretparkfan

25-03-2018, 20.40 uur

Een bijzonder moment voor pretparkfan Romesh Popelier. Het Deense pretpark Legoland Billund heeft dit weekend een achtbaan geopend die door de 25-jarige Nederlander werd ontworpen. De Flying Eagle is elf meter hoog en 281 meter lang, met een topsnelheid van 46 kilometer per uur.

Popelier liep in 2016 stage bij een vertegenwoordiger van de Duitse attractiebouwer Zierer. Hij vroeg de twintiger of hij interesse had om een nieuwe familieachtbaan te ontwerpen voor Legoland. Daar had de coasterfan wel oren naar.

"De oppervlakte en de lengte stonden vast, maar verder mocht ik helemaal mijn eigen gang gaan", vertelde Popelier eerder aan Looopings. Inmiddels is de rollercoaster daadwerkelijk open voor publiek. Op social media verschenen beelden van de eerste ritjes. Daar was de trotse ontwerper zelf ook bij aanwezig. "Living the dream", schrijft hij op Facebook.



Meer Legoland Billund Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be