Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Flinke boete voor ongeluk met kermisattractie

25-03-2018, 12.27 uur

Twee kermisexploitanten krijgen een hoge boete vanwege een ernstig ongeluk met een attractie. In september raakte een 10-jarige jongen zwaargewond tijdens een ritje op Rodeo Americano, een langwerpige paal die heen en weer zwiept.

Bezoekers moeten proberen zo lang mogelijk op de paal te blijven zitten. Het ongeval vond plaats op een kermis op het Spaanse eiland Minorca. Uit onderzoek van de autoriteiten bleek dat de attractie technisch niet helemaal in orde was.

De eigenaar en technicus van de attractie moeten samen officieel 55.000 euro betalen. Wel krijgen ze 50 procent korting omdat ze de straf onmiddellijk accepteerden en binnen vijftien dagen betaalden. In totaal ging het om 13.750,25 euro per persoon.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be