Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Inspectierapporten over kermisattracties worden openbaar

02-03-2018, 14.00 uur

Honderden inspectierapporten over de veiligheid van kermisattracties mogen openbaar gemaakt worden. Dat heeft de rechtbank van Oost-Brabant vandaag besloten. RTL Nieuws wil 260 rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceren.

Daarin staat wat er mis was met attracties en welke sancties er zijn opgelegd. Drie kermisexploitanten hebben tevergeefs geprobeerd om de publicatie tegen te houden. Volgens de rechter kunnen de kermisbazen hooguit bezwaar maken tegen hun eigen rapporten en niet tegen die van 257 andere exploitanten.

Journalisten krijgen binnenkort de rapporten van de 257 bedrijven in handen. De NVWA moet beslissen wat er gaat gebeuren met de resterende documenten van de drie klagende ondernemers. RTL Nieuws wil dat uiteindelijk alle beschikbare rapporten openbaar worden, inclusief de namen van attracties.

In 2016 werden bij 73 kermisattracties in Nederland in totaal 136 tekortkomingen aangetroffen. De NVWA liet tien kermisattracties sluiten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be