Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verhaal van Efteling-achtbaan Baron 1898 aangepast: geen 'White Women' meer

01-03-2018, 23.04 uur | Reacties

De Efteling heeft het verhaal van achtbaan Baron 1898 aangepast. Tot nu toe sprak mijnbaron Gustave Hooghmoed over "White Women" als hij het over Witte Wieven had. Dat zijn de mythische wezens die bezoekers waarschuwen dat ze beter huiswaarts kunnen keren.

In het Kleedlokaal - de eerste voorshow van de attractie - verschijnen de Witte Wieven als videoprojecties. De baron reageerde tot vandaag als volgt: "Do not be discouraged by the White Women! Hurry up now!" Voortaan worden de figuren in het Engels aangeduid als "Wailing Women", letterlijk vertaald 'jammerende vrouwen'.


ZIE OOK: Efteling past verhaal van Baron 1898 aan: 'Kleine correctie'

"Voor de duidelijkheid: deze aanpassing heeft niets te maken met racisme of discriminatie", laat een woordvoerster van de Efteling aan Looopings weten. "De in Nederland ingeburgerde term 'Witte Wieven' blijft dan ook gewoon, maar we merkten dat de letterlijke vertaling voor buitenlandse gasten niet duidelijk genoeg was."

Binnenkort wordt ook het verhaal van de tweede voorshow gewijzigd. Daar geeft Hooghmoed bezoekers nu nog de opdracht om klaar te gaan staan "in rijen van drie". In de praktijk zijn dat echter drie rijen van zes personen.

Gustave Hooghmoed is het hoofdpersonage van Baron 1898. Hij spreekt waaghalzen toe in twee verschillende voorshows alvorens ze in een karretje stappen. Zijn stem werd ingesproken door acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit kinderserie Bassie en Adriaan.ZIE OOK: Zo werd het verhaal van Efteling-achtbaan Baron 1898 ingesproken

Reacties