Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verhaal van Efteling-achtbaan Baron 1898 aangepast: geen 'White Women' meer

01-03-2018, 23.04 uur

De Efteling heeft het verhaal van achtbaan Baron 1898 aangepast. Tot nu toe sprak mijnbaron Gustave Hooghmoed over "White Women" als hij het over Witte Wieven had. Dat zijn de mythische wezens die bezoekers waarschuwen dat ze beter huiswaarts kunnen keren.

In het Kleedlokaal - de eerste voorshow van de attractie - verschijnen de Witte Wieven als videoprojecties. De baron reageerde tot vandaag als volgt: "Do not be discouraged by the White Women! Hurry up now!" Voortaan worden de figuren in het Engels aangeduid als "Wailing Women", letterlijk vertaald 'jammerende vrouwen'.

"Voor de duidelijkheid: deze aanpassing heeft niets te maken met racisme of discriminatie", laat een woordvoerster van de Efteling aan Looopings weten. "De in Nederland ingeburgerde term 'Witte Wieven' blijft dan ook gewoon, maar we merkten dat de letterlijke vertaling voor buitenlandse gasten niet duidelijk genoeg was."

Rijen
Binnenkort wordt ook het verhaal van de tweede voorshow gewijzigd. Daar geeft Hooghmoed bezoekers nu nog de opdracht om klaar te gaan staan "in rijen van drie". In de praktijk zijn dat echter drie rijen van zes personen.

Gustave Hooghmoed is het hoofdpersonage van Baron 1898. Hij spreekt waaghalzen toe in twee verschillende voorshows alvorens ze in een karretje stappen. Zijn stem werd ingesproken door acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit kinderserie Bassie en Adriaan.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be