Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Rechter geeft Efteling-componist ongelijk

23-02-2018, 16.19 uur

De rechter heeft een componist van bekende pretparkmuziek ongelijk gegeven. Tilburger Maarten Hartveldt (64) was naar de rechter gestapt uit onvrede over muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra. Hartveldts muziek wordt gedraaid in attractieparken als de Efteling, Toverland en Europa-Park, maar daar ontvangt hij naar eigen zeggen een veel te lage vergoeding voor.

Daarom eiste hij een schadevergoeding. De rechter vindt echter dat niet voldoende is gebleken dat Buma/Stemra het beheer van de auteursrechten niet goed heeft uitgevoerd. De organisatie is "niet toerekenbaar tekortgeschoten in de nakoming van de exploitatieovereenkomst".

Daarom is Hartveldt op alle punten in het ongelijk gesteld. Hij moet 2959 euro aan proceskosten betalen. Over eventuele vervolgstappen wordt nog gesproken.

Voor de Efteling componeerde Hartveldt de muziek van Het Meisje met de Zwavelstokjes in het Sprookjesbos. Verder was hij verantwoordelijk voor de algemene parkmuziek die tussen 2005 en 2017 werd gedraaid op paden en pleinen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be