Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Vervanger Nederlands Stripmuseum gaat Storyworld heten

21-02-2018, 14.15 uur

De vervanger van het Nederlands Stripmuseum in Groningen krijgt de naam Storyworld. Het nieuwe museum van zevenhonderd vierkante meter opent in 2019. Dat hebben de initiatiefnemers bekendgemaakt. Er komen verschillende interactieve elementen.

De huidige collectie wordt ondergebracht in het nieuwe pand, dat iets kleiner is dan het bestaande Stripmuseum. Moderne internationale striphelden worden straks gecombineerd met klassieke stripfiguren van Nederlandse bodem. Ook is er aandacht voor animatie en games.

Gisteren werd bekend dat de nieuwe trekpleister een donatie van 500.000 euro krijgt van de BankGiro Loterij. "Met die bijdrage kan het museum nu de gedroomde inrichting realiseren", staat in een persbericht.

Het voortbestaan van het huidige Stripmuseum, gevestigd aan de Westerhaven in Groningen, kwam in 2014 op losse schroeven te staan. Om de collectie te behouden, werd besloten het museum te verhuizen naar de zevende verdieping van het in aanbouw zijnde Groninger Forum.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be