Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Belantis - Das AbenteuerReich

Duits pretpark overgenomen door eigenaar Slagharen en Bobbejaanland

17-02-2018, 13.46 uur

Het Duitse pretpark Belantis heeft een nieuwe eigenaar. De trekpleister in Oost-Duitsland wordt overgenomen door Parques Reunidos, bekend van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Looopings kon in januari al melden dat er gesprekken werden gevoerd over een overname door de Spaanse keten Parques Reunidos. Inmiddels is de deal rond. Belantis-directeur Erwin Linnenbach heeft bekendgemaakt het park te gaan verlaten.

Voorlopig bestaat het management van het park uit vier personen. Eén van hen is Thorsten Backhaus, de directeur van Movie Park Germany. Hij gaat beide functies combineren.

Belantis, geopend in 2003, trekt zo'n 600.000 bezoekers per jaar. Er staan vier achtbanen. Parques Reunidos is de eigenaar van ruim zestig pretparken, waterparken en dierenparken in veertien verschillende landen. Het hoofdkantoor staat in Madrid.

Meer Belantis - Das AbenteuerReich
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be