Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren wil achtbaan en vrijevaltoren bouwen

14-02-2018, 16.03 uur

De Julianatoren wil twee nieuwe attracties openen. Het Apeldoornse familiepretpark heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de bouw van een kleine vrijevaltoren en een bescheiden achtbaan, bedoeld voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Dat bevestigt directeur Jeroen Buter aan Looopings.

Julianatoren kocht de attracties van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA Group al jaren geleden. Tot nu toe mochten ze echter niet opgebouwd worden vanwege het ontbreken van een bestemmingsplan. Vorig jaar leek er een nieuw bestemmingsplan te komen, maar na bezwaren van omwonenden en milieuactivisten verwees de Raad van State het plan alsnog naar de prullenbak.

Nu waagt de Julianatoren een nieuwe poging. De gemeente gaat de aanvraag van het pretpark toetsen aan de natuurwetgeving. "Als alles goed verloopt, kunnen de attracties in 2019 open", aldus directeur Buter. Later buigt de gemeente zich dan over een nieuw bestemmingsplan.

Voorlopig lijken de seinen op groen te staan. Zo heeft de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn in principe geen bezwaar tegen de komst van de twee attracties, omdat er weinig tot geen impact zal zijn op de natuur.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be