Julianatoren

Julianatoren wil achtbaan en vrijevaltoren bouwen

14-02-2018, 16:03 uur | Reacties

De Julianatoren wil twee nieuwe attracties openen. Het Apeldoornse familiepretpark heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de bouw van een kleine vrijevaltoren en een bescheiden achtbaan, bedoeld voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Dat bevestigt directeur Jeroen Buter aan Looopings.

Julianatoren kocht de attracties van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA Group al jaren geleden. Tot nu toe mochten ze echter niet opgebouwd worden vanwege het ontbreken van een bestemmingsplan. Vorig jaar leek er een nieuw bestemmingsplan te komen, maar na bezwaren van omwonenden en milieuactivisten verwees de Raad van State het plan alsnog naar de prullenbak.


ZIE OOK: Julianatoren mag nieuwe attracties niet opbouwen: 'Het is zo zuur'

Nu waagt de Julianatoren een nieuwe poging. De gemeente gaat de aanvraag van het pretpark toetsen aan de natuurwetgeving. "Als alles goed verloopt, kunnen de attracties in 2019 open", aldus directeur Buter. Later buigt de gemeente zich dan over een nieuw bestemmingsplan.

Voorlopig lijken de seinen op groen te staan. Zo heeft de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn in principe geen bezwaar tegen de komst van de twee attracties, omdat er weinig tot geen impact zal zijn op de natuur.

ZIE OOK: Streep door bestemmingsplan Julianatoren

Reacties