Disneyland Paris

Fans Disneyland Paris teleurgesteld over verdwijnen Rock 'n' Roller Coaster

13-02-2018, 10:42 uur | Reacties

Weinig Disney-fans lijken vrede te hebben met het verdwijnen van Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris. De lanceerachtbaan wordt binnenkort omgebouwd tot een attractie met Marvel-superheld Iron Man in de hoofdrol. Die beslissing levert opvallend veel negatieve reacties op.

Zestien jaar na de opening heeft Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith nog altijd een grote schare fans. Op de Nederlandstalige Facebook-pagina van Disneyland Paris overheerst de teleurstelling. "Dit is een trieste dag voor pretparkfans", verzucht Mike Van Pottelbergh. "Laat dit soort iconen met rust." Suzanne van Buul is het met hem eens. "Ik heb echt helemaal niks met Marvel. Helaas verliest het park op deze manier zijn magie."


ZIE OOK: Disneyland Paris bouwt Rock 'n' Roller Coaster om tot Iron Man-achtbaan

"Zwaar bedroevend nieuws dit", zegt Rob Knabben. "Heb een gruwelijke hekel aan Marvel", reageert Marjolein Schriek. Lisette Feenstra gaat haar abonnement vanwege het nieuws niet verlengen. "Nu is het voor mij klaar. Ik hoef niet meer." Jolanda Boonstra: "Zo verschrikkelijk jammer.""Voor mij een reden om er niet meer in te gaan", laat Raymond Roggekamp weten. "Al dat Marvel-gedoe, weg ermee", oordeelt Wendy Bonne. "Echt te zonde dit", vindt ook Tara Westdijk. Nick Ceulemans: "Deze iconische attractie ombouwen naar Marvel-rommel. Triest gewoon, geen andere woorden voor." Stefany Boonen: "Weer een leuke attractie die ze gaan verbouwen tot iets waar wij niks om geven."

Ook internationale Disney-fanaten balen flink. "Jullie zijn de hele essentie van Disney aan het vernietigen met dit soort bagger", reageert Claudia Arias uit Mexico op Twitter. "Blijf van Aerosmith af!", zegt Kat Louvain. "Is dit een grap?", vraagt Sage Cannon zich af. "Waarom zou je zo'n geweldige attractie aanpassen?"

In Rock 'n' Roller Coaster worden bezoekers welkom geheten in het gebouw van de fictieve platenmaatschappij Tour de Force Records. In een opnamestudio bereidt de Amerikaanse rockband Aerosmith hen voor op een spectaculaire achtbaanrit met rookeffecten, een lichtshow en muziek aan boord. Er zijn vijf verschillende treinen met elk een eigen Aerosmith-soundtrack.

Het is niet bekend wanneer de verbouwing van Rock 'n' Roller Coaster begint. "Daar hebben we op dit moment nog geen informatie over", laat een woordvoerster van Disneyland Paris aan Looopings weten.

ZIE OOK: Drie nieuwe Marvel-shows in Disneyland Paris

Reacties