Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizar: directeur van de Efteling is nog nooit in de Python geweest

30-01-2018, 20.54 uur

De directeur van de Efteling heeft een opmerkelijke ontboezeming gedaan. Fons Jurgens, voorzitter van de raad van bestuur van het attractiepark, heeft nog nooit een ritje gemaakt in de Python. Tot nu toe liet de 48-jarige Efteling-baas de beroemde achtbaan aan zich voorbijgaan.

Jurgens werkt al sinds 1995 bij de Efteling. Als algemeen directeur besloot hij onlangs miljoenen euro's te investeren in het slopen en opnieuw opbouwen van de Python. Zelf heeft hij echter geen idee hoe het is om de rollercoaster met twee loopings en twee kurkentrekkers te bedwingen. De afgelopen decennia sloeg hij de attractie steevast over.

Het is algemeen bekend dat Jurgens geen liefhebber is van hoge en snelle attracties. Zo liet hij zich pas een half jaar na de opening van dive coaster Baron 1898 overhalen om voor het eerst een ritje te maken. Zijn favoriete attractie is Villa Volta.

De renovatie van de Python duurt tot eind maart. Mogelijk heeft de directeur tegen die tijd wel genoeg moed bij elkaar geschraapt om in de vernieuwde achtbaan te stappen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be