Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boras Djurpark

Zweedse dierentuin doodt gezonde leeuwenwelpjes

12-01-2018, 20.12 uur

Een dierentuin in Zweden heeft toegegeven dat er de afgelopen jaren meerdere leeuwenwelpjes gedood zijn. In Boras Djurpark werden in zes jaar tijd dertien leeuwtjes geboren. Hoewel de dieren allemaal gezond waren, zijn er negen om het leven gebracht.

Volgens directeur Bo Kjellson gaat het om "overtollige dieren". "Dat zijn dieren die om één of andere reden niet in onze collectie passen, bijvoorbeeld omdat ze niet in de groep passen of te duur zijn." Twee leeuwen stierven een natuurlijke dood.

Volgens directeur Kjellson heeft het park nog geprobeerd om enkele leeuwen over te plaatsen naar andere dierentuinen. Toen bleek dat ze nergens heen konden, is besloten om ze te doden. "We schreeuwen het niet van de daken, maar onze werkwijze is niet geheim."

Bij de geboorte werden de dieren gebruikt als promotiemateriaal om bezoekers te lokken. Dat is niet hypocriet, vindt de directeur. "Het zou vreemd zijn als we een nest met leeuwen stil zouden houden."

Meer Boras Djurpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be