Pairi Daiza

Grootste dierenpark van Benelux investeert in nieuw themagebied

10-01-2018, 19.18 uur | Reacties

Het grootste dierenpark van de Benelux investeert in een nieuwe themawereld én een eigen hotel. Pairi Daiza, gelegen in het Belgische dorpje Cambron-Casteau, opent in het voorjaar van 2019 een themadeel in Noord-Amerikaanse en Canadese stijl.

Er komen wolven, elanden en bruine beren, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Het is de eerste fase van een omvangrijk toekomstplan. Tot 2023 investeren we zo'n 300 miljoen euro."


ZIE OOK: Belgisch dierenpark opent gigantische tempel met orang-oetans

Bezoekers krijgen voor het eerst de mogelijkheid om in het park te overnachten. In eerste instantie komen er tweehonderd slaapplaatsen, verspreid over tien Hobbit-achtige huisjes, tien paalwoningen en dertig kamers in een hotel. "Vanuit elke kamer hebben gasten uitzicht op de dieren." Het hotel kijkt uit over een lagune met zeeleeuwen.

Bovendien mogen logees de dierenverzorgers 's ochtends meehelpen met hun werk. "Met alle respect voor dierenwelzijn en de veiligheid van zowel dier als mens", belooft de voorlichtster.

Als de accommodaties een succes blijken, kan het aantal slaapplaatsen op termijn uitgebreid worden naar tweeduizend stuks.ZIE OOK: Hotel met themakamers bij Wildlands Adventure Zoo Emmen

Reacties