Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Blackpool Pleasure Beach

Historische achtbaan uit 1958 onverwachts gesloopt

07-01-2018, 16.11 uur | Reacties

Eén van de oudste achtbanen van Europa is onverwachts gesloopt. Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach heeft de Wild Mouse uit 1958 onaangekondigd verwijderd. Voor achtbaanliefhebbers komt dat bericht als een donderslag bij heldere hemel.

Wild Mouse was één van de drie overgebleven houten wildemuisachtbanen ter wereld. De topsnelheid bedroeg 56 kilometer per uur. In 2007 en 2008 kreeg de attractie nog een grote opknapbeurt, waarbij alle houten onderdelen werden vervangen.

"Na lang beraad hebben we deze winter besloten om de Wild Mouse permanent te sluiten en te ontmantelen", laat Blackpool Pleasure Beach weten in een verklaring. "Er komt een gebied vrij voor mooie toekomstige ontwikkelingen."

Het pretpark suggereert dat de sloop te maken heeft met ruimtegebrek. "Vanwege het relatief kleine oppervlakte van het park moeten we soms aanpassingen doen aan het landschap om groei mogelijk te maken."

De zestig jaar oude attractie was zeer geliefd bij fans. Op social media reageren veel Britten dan ook teleurgesteld, geschokt en verdrietig. "Schandalig en respectloos dat het park zo'n klassieke attractie weghaalt", zegt Chris Allcock op Facebook.

"Ik snap dat het park moet moderniseren, maar het is zuur dat deze sluiting niet vooraf werd aangekondigd", reageert Gordon McNab. "Ik ging juist naar Blackpool voor de historische waarde, die langzaam maar zeker verdwijnt", verzucht Genna Miller. Ryan Beet: "Dit nieuws heeft mijn dag verpest."

Blackpool Pleasure Beach opent komend voorjaar een spectaculaire lanceerachtbaan met een topsnelheid van 80 kilometer per uur.Meer Blackpool Pleasure Beach
Reacties