Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Historische achtbaan uit 1958 onverwachts gesloopt

07-01-2018, 16.11 uur

Eén van de oudste achtbanen van Europa is onverwachts gesloopt. Het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach heeft de Wild Mouse uit 1958 onaangekondigd verwijderd. Voor achtbaanliefhebbers komt dat bericht als een donderslag bij heldere hemel.

Wild Mouse was één van de drie overgebleven houten wildemuisachtbanen ter wereld. De topsnelheid bedroeg 56 kilometer per uur. In 2007 en 2008 kreeg de attractie nog een grote opknapbeurt, waarbij alle houten onderdelen werden vervangen.

"Na lang beraad hebben we deze winter besloten om de Wild Mouse permanent te sluiten en te ontmantelen", laat Blackpool Pleasure Beach weten in een verklaring. "Er komt een gebied vrij voor mooie toekomstige ontwikkelingen."

Het pretpark suggereert dat de sloop te maken heeft met ruimtegebrek. "Vanwege het relatief kleine oppervlakte van het park moeten we soms aanpassingen doen aan het landschap om groei mogelijk te maken."

De zestig jaar oude attractie was zeer geliefd bij fans. Op social media reageren veel Britten dan ook teleurgesteld, geschokt en verdrietig. "Schandalig en respectloos dat het park zo'n klassieke attractie weghaalt", zegt Chris Allcock op Facebook.

"Ik snap dat het park moet moderniseren, maar het is zuur dat deze sluiting niet vooraf werd aangekondigd", reageert Gordon McNab. "Ik ging juist naar Blackpool voor de historische waarde, die langzaam maar zeker verdwijnt", verzucht Genna Miller. Ryan Beet: "Dit nieuws heeft mijn dag verpest."

Blackpool Pleasure Beach opent komend voorjaar een spectaculaire lanceerachtbaan met een topsnelheid van 80 kilometer per uur.



Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be