Efteling

Efteling: 'Nieuwe attractie in 2020'

02-01-2018, 15.29 uur | Reacties

De Efteling opent in 2020 hoogstwaarschijnlijk weer een grote nieuwe attractie. Dat vertelt manager bestuurlijke zaken en duurzaamheid Wyke Smit in een interview met Efteling-tijdschrift Wonder. Eerder sprak directeur Fons Jurgens over een nieuwe attractie in 2019 of 2020. Nu blijkt dat Efteling-fans nog twee jaar geduld moeten hebben.

Het huidige attractiepark wordt aan de oostzijde uitgebreid. Er komt een strook van acht hectare bij, tussen Vogel Rok en de Python. Een belangrijke verbindingsweg moet omgelegd worden. Dat gebeurt eind 2018.


ZIE OOK: Efteling opent binnen drie jaar weer grote nieuwe attractie

Smit noemt het "best bijzonder" dat er straks een heel nieuw terrein wordt ontwikkeld. "Want we hebben de afgelopen decennia alleen nieuwe attracties gebouwd binnen de contouren van het huidige attractiepark. De uitbreiding op zich is al een belevenis, met nieuwe paden en tuinen om in rond te wandelen."

Het blijft nog even een verrassing hoe de extra strook er precies uit komt te zien. "Er zijn in ieder geval volop ideeën en er komen in ieder geval nieuwe attracties. We verwachten de eerste attractie rond 2020 te kunnen openen en daarmee dus ook de toegang tot het nieuwe gedeelte."

ZIE OOK: Masterplan Efteling goedgekeurd door gemeenteraad

Reacties