Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: 'Nieuwe attractie in 2020'

02-01-2018, 15.29 uur

De Efteling opent in 2020 hoogstwaarschijnlijk weer een grote nieuwe attractie. Dat vertelt manager bestuurlijke zaken en duurzaamheid Wyke Smit in een interview met Efteling-tijdschrift Wonder. Eerder sprak directeur Fons Jurgens over een nieuwe attractie in 2019 of 2020. Nu blijkt dat Efteling-fans nog twee jaar geduld moeten hebben.

Het huidige attractiepark wordt aan de oostzijde uitgebreid. Er komt een strook van acht hectare bij, tussen Vogel Rok en de Python. Een belangrijke verbindingsweg moet omgelegd worden. Dat gebeurt eind 2018.

Smit noemt het "best bijzonder" dat er straks een heel nieuw terrein wordt ontwikkeld. "Want we hebben de afgelopen decennia alleen nieuwe attracties gebouwd binnen de contouren van het huidige attractiepark. De uitbreiding op zich is al een belevenis, met nieuwe paden en tuinen om in rond te wandelen."

Het blijft nog even een verrassing hoe de extra strook er precies uit komt te zien. "Er zijn in ieder geval volop ideeën en er komen in ieder geval nieuwe attracties. We verwachten de eerste attractie rond 2020 te kunnen openen en daarmee dus ook de toegang tot het nieuwe gedeelte."

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be