Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

'Nieuw Plopsa-zwembad in 2020 open'

01-01-2018, 21.34 uur

Er komt hoogstwaarschijnlijk nóg een Plopsa-zwembad in België. In 2015 opende Plopsaqua De Panne bij Plopsaland De Panne. Inmiddels wordt er gewerkt aan plannen voor een tweede waterparadijs in Mechelen. Nu is duidelijk dat ook de stad Landen een Plopsa-waterpark wil neerzetten.

Het zwembad van 2,5 hectare moet komen te liggen op de grens tussen de steden Landen en Hannuit. De bouw zou eind 2018 kunnen beginnen, zodat de opening plaatsvindt in de zomer van 2020. Het gaat om een investering van enkele tientallen miljoenen euro's, waarvan Plopsa zelf een groot gedeelte betaalt.

Als alle partijen akkoord gaan, kunnen binnenkort de vergunningen aangevraagd worden. Die procedure zal naar verwachting tussen de zes en negen maanden duren.

In 2017 verloor de Plopsa-groep de strijd om een nieuw zwembad in Antwerpen. In Mechelen en Landen had men dus meer geluk.

Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be