Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Noord-Hollands pretpark gaat de politiek in

28-12-2017, 19.42 uur

Een attractiepark in Noord-Holland gaat de politiek in. Speelpark Oud Valkeveen wil graag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Die worden gehouden op 21 maart 2018. Daarmee hoopt men een belastingmaatregel terug te kunnen draaien.

De gemeenteraad van Gooise Meren ging onlangs akkoord met het invoeren van een 'vermakelijkheidsretributie', waardoor Oud Valkeveen jaarlijks ruim 100.000 euro extra belasting zou moeten betalen. Eigenaar Michael van de Kuit reageerde woest. Hij kondigde aan dat het park definitief zou sluiten.

Nu lijkt het erop dat hij zich toch niet helemaal bij de beslissing wil neerleggen. "Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 zullen wij de strijd aangaan voor een betaalbaar en toegankelijk Speelpark Oud Valkeveen voor iedereen", staat in een verklaring op Facebook. De one-issuepartij heet 'Behoud Speelpark Oud Valkeveen'.

Er wordt ook overwogen om Oud Valkeveen te verhuizen naar een andere gemeente. "Dit is een serieuze oproep", zei Van de Kuit daar eerder over.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be