Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

'Schadeclaim na annuleren van megapretpark in Limburg'

12-12-2017, 20.49 uur

De Limburgse gemeente Brunssum moet een schadeclaim indienen tegen ondernemer Jean Gelissen, nu de bouw van themapark Nature Wonder World niet doorgaat. Dat vindt de regionale politieke partij BCD. Fractievoorzitter Ger Gerards wijst erop dat de provincie en de gemeente de afgelopen jaren een half miljoen euro hebben gestoken in de voorbereiding van het megapretpark.

Nature Wonder World had een gigantisch pretparkresort moeten worden met een attractiepark, een waterpark, een uitgaansgebied, een casino en twee hotels. Onlangs werd bekend dat initiatiefnemer Gelissen - ook eigenaar van Toverland in Noord-Limburg - de stekker uit het project heeft getrokken.

Gelissen wijst met de beschuldigende vinger naar de gemeenteraad van Brunssum. De politiek zou niet enthousiast genoeg zijn geweest over zijn plannen van ongeveer 750 miljoen euro. "Bij de gemeente Brunssum voelen we dat vertrouwen niet", zei hij. "En dat is wel essentieel."

Politieke partijen in Brunssum denken dat die uitleg een smoesje is, omdat Gelissen de financiering voor het project niet rond heeft gekregen. De ondernemer weigert inzage te geven in het bedrijfsplan, dat gefinancierd werd met overheidsgeld.

Verantwoordelijk wethouder Math Houben wijst erop dat de gemeente officieel al een jaar niets van Gelissen gehoord heeft.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be